top of page

Over Faciaweb

Ernst van der Wijk

Ik ben gefascineerd door de complexiteit van chronische pijn. Ik heb altijd moeite gehad met de uitspraak 'u moet maar leren leven met de pijn'. De nieuwe kennis over fascia en de neurologie van pijn heeft gelukkig geleid tot meer inzicht en behandelmogelijkheden. Het is mijn passie de echte oorzaak te vinden en mensen verder te helpen. 

 

Ik heb ruim 25 jaar gewerkt in de chronische pijn revalidatie in het ErasmusMC. Nu werk ik in het gezondheidscentrum Morgenlente in Zevenaar.  Op mijn website vindt u meer informatie.

Fasciaweb is een organisatie met de missie om mensen met pijn voorlichting te geven over de mogelijke rol van de fascia in deze klachten. Veel chronische pijn is myofasciaal (= betreft spier/fascia) van oorsprong. Fasciaweb zet zich in effectievere behandelmethoden te ontwikkelen en fysiotherapeuten hierin op te leiden. Via deze website willen wij het eenvoudiger voor u maken een gespecialiseerde fasciatherapeut te vinden. 


Fasciaweb is opgericht door Alexander Kudus en Ernst van der Wijk. Inmiddels bestaat het fasciaweb team uit 9 personen (www.fasciatherapie.fit/organisatie). Alexander Kudus is begin 2023 gestopt en Ernst van der Wijk leidt nu de organisatie.

Met onze jarenlange praktijkervaring hebben wij samen de Fascia Integratie Therapie ontwikkeld. Deze kennis dragen wij over aan fysiotherapiecollega’s via de opleiding voor fasciatherapie F.I.T. Wij hebben inmiddels honderden fysiotherapeuten getraind in deze methode, zowel in binnen- als buitenland. 


Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

bottom of page