top of page

Veelgestelde vragen

  • Wat is fasciatherapie?
    Fasciatherapie is een behandelmethode en helpt mensen die pijn ervaren in de spieren en/of gewrichten, moeite hebben met bewegen of die een blessure hebben opgelopen. Een fasciatherapeut bekijkt u van top tot teen. Door uw bewegingsapparaat en geest als één geheel te onderzoeken spoort hij of zij de oorsprong van uw klacht op. Dit zorgt voor volledige oplossing of verminderingen van uw klacht, zodat u makkelijker en zonder pijn beweegt.
  • Worden de kosten vergoed door de ziektekostenverzekering?
    Voor vergoeding van Fascia Integratie Therapie via de ziektekostenverzekering gelden dezelfde regels als bij fysiotherapie. De vergoeding hangt af van de aard van uw klachten en hoe u verzekerd bent. In de meeste gevallen wordt fasciatherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In de polis kunt u nakijken of u aanvullend verzekerd bent en voor welk bedrag.
  • Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts of een specialist?
    Voor fasciatherapie heeft u geen doorverwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Als uw klacht hiervoor aanleiding geeft kan het zijn dat wij uw huisarts of specialist eerst om toestemming moeten vragen om u te mogen behandelen. Dit wordt altijd in overleg met u gedaan.
  • Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor een behandeling?
    Via de pagina Therapeut bij u in de buurt vindt u eenvoudig een fasciatherapeut die past bij uw aandoening. U kunt direct contact opnemen via de vermelde contactgegevens.
  • Hoe werkt het?
    Via de Fascia Integratie Therapie-methode onderzoekt de fasciatherapeut uw bewegingsapparaat en geest als één geheel en kijkt daarnaast naar de relatie van uw klacht met eventueel andere (onopgemerkte) problemen. Na het onderzoek vindt er een inventarisatie van de problemen plaats en wordt een behandelstrategie uitgestippeld. Na iedere behandeling vindt er een test plaats om te kijken wat de progressie is van de behandeling.
  • Hoe lang duurt een behandeling?
    De behandeltijd per sessie is afhankelijk van de klacht en duurt tussen de 30 en 60 minuten, dit is inclusief de tijd die nodig is om de noodzakelijk administratieve handelingen te verrichten.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Na het onderzoeken van uw klachten kunnen wij een indicatie geven hoeveel behandelingen nodig zijn om de klacht weg te nemen of de pijn te verminderen. Vaak al na 1 behandeling zult u verschil merken, na 2-3 behandeling moet het duidelijk zijn of dit een goede therapie voor u is. Hoeveel behandelingen u nodig heeft is volledig afhankelijk het type klacht, veelal is de totale behandelperiode maximaal 12 behandelingen.
  • Wat is het verschil tussen fascia- en fysiotherapie?
    Fasciatherapie is nieuw in Nederland. Het is een speciale vorm van fysiotherapie. Kenmerkend is dat we bij elke klacht altijd naar het hele lichaam kijken. Bij triggerpoints en spanningen in de fascia (bindweefselvliezen) kan de oorzaak van de pijn namelijk op een heel andere plaats zitten dan waar u de pijn ervaart. Dat kan de reden zijn waarom de fysiotherapiebehandeling bij u, tot nu toe, nog niet voldoende resultaat heeft gehad. Een fasciatherapeut gaat op zoek naar de diepere oorzaak van uw klachten. Als die gevonden is wordt die met gebruik van specifieke fasciatechnieken behandeld. Dit resulteert in minder pijn en meer bewegingsvrijheid.

Zoek een therapeut bij u in de buurt

bottom of page