top of page

Aandoeningen waar de FIT methode uitkomst biedt

Fasciatherapie is geschikt voor alle aandoeningen van het bewegingsapparaat, fascia speelt namelijk altijd een rol. De meest voorkomende aandoeningen in het bewegingsapparaat zijn rug, schouder en nekklachten. Deze zijn zijn samen met Hypermobiliteit en Fibromyalgie uitvoerig beschreven op deze website omdat we daar de meeste vragen over krijgen. Maar er zijn uiteraard nog meer aandoeningen, klachten of blessures waar de FIT (Fascia Integratie Therapie) -methode kan helpen bij de volledige oplossing of verminderingen van uw klacht.


Regelmatig behandelen de bij ons aangesloten fasciatherapeuten aandoeningen zoals whiplash, bekkeninstabiliteit, buikwandpijnsyndroom A.C.N.E.S., syndroom van Tietze, RSI/CANS, carpaal tunnel syndroom, hielspoor, sportblessure, hoofdpijn en kaakklachten, oedeem, enzovoort. Maar ook bij klachten waar de uitslag ‘niets gevonden’ is biedt de FIT-methode vaak een oplossing om uw problemen effectief te behandelen. Fasciatherapie is geschikt voor alle leeftijden. We hebben therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van kinderen of ouderen.


Een getrainde fasciatherapeut heeft veel kennis van bindweefsel (fascia) en bekijkt u van top tot teen. Door uw lichaam en geest als één geheel te onderzoeken spoort hij of zij de oorsprong van uw aandoening op. De Fascia Integratie Therapie richt zich vervolgens op het herstellen van de balans en oplossen of verlichting van de klachten. 

Voor wat u zelf al kunt doen zie onze website veerkracht.fit

bottom of page