top of page

Hypermobiliteitssyndroom / Ehlers-Danlos Syndroom

EDS is een erfelijke aandoening van het bindweefsel. Het bindweefsel is ongewoon rekbaar waardoor er te veel bewegingsruimte ontstaat in de gewrichten (hypermobiliteit).  Er 13 verschillende vormen van EDS en ook komt hypermobiliteit voor zonder dat de structuur van het bindweefsel is aangedaan. Het is daarom  is het belangrijk dat de therapeut over voldoende kennis van bindweefsel beschikt. 


Veel voorkomende klachten bij hypermobiliteit zijn pijnlijke gewrichten en spieren, ontstekingen, uit de kom schieten en vermoeidheid. Daarnaast kunnen er ook heel andere problemen zich voordoen zoals bv flauwvallen en verstoorde darmfunctie. Welke klachten u ook heeft, het is zeer belangrijk dat ze goed behandeld worden.


Regelmatig horen wij van patiënten dat ze moeite hebben om een fysiotherapeut te vinden die goede kennis heeft van hypermobiliteit. Daarom hebben wij therapeuten getraind in de behandeling van cliënten met hypermobiliteit. Zij hebben veel kennis van bindweefsel (fascia) en kunnen veel voorkomende problemen, zoals onder andere myofasciale triggerpoints, effectief behandelen. 


Ook zijn zij opgeleid in fasciatraining. Dit is een vorm van training specifiek gericht om het bindweefsel te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Zo kan overbelasting en het uit de kom schieten worden voorkomen of beperkt. 

Zoek een therapeut bij u in de buurt

bottom of page