top of page

FIT opleiding voor fysiotherapeuten

Fascia Integratie Therapie is een nieuw functioneel fysiotherapeutisch behandelconcept gebaseerd op de meest recente inzichten in de functie van fascia. De opleiding is uitsluitend toegankelijk voor gediplomeerde fysiotherapeuten.
 

Deze opleiding is de eerste in de wereld die een totaal fysiotherapeutisch concept aanbiedt gebaseerd op een gestandaardiseerd fascia functie onderzoek met een groot scala van technieken en oefeningen uit verschillende fasciatherapiemethoden o.a. myofascial release, active release, instrumented assisted soft tissue mobilisation, trigger point release, fascial manipulation, fascia fitness.
Ons doel is de nieuwe kennis over fysiologie en pathologie van fascia te integreren in het methodisch fysiotherapeutisch handelen. Het is geen op zichzelf staande methode maar kan geïntegreerd worden in alle verschillende vormen en specialisaties van fysiotherapie. Vandaar de naam Fascia Integratie Therapie.


Het Fascia Integratie Therapie model is gebaseerd op fundamenteel onderzoek van onder andere Peter Huijing, Andry Vleeming, Antonio en Carla Stecco, Robert Schleip, Jay Shah, Jaap van der Wal, Helene Langevin, Max Roman, Hans Chaudhry en Donald Ingber.
 

Wilt u meer informatie over de opleiding of uzelf aanmelden?

Dat kan via de website https://www.fasciatherapie.fit

bottom of page